Proizvodi
Usluge

 


Široki spektar bravarskih kao i stolarskih stega razvijan je uz pomoć dugogodišnjeg iskustva u projektovanju i izradi mašina alatki i poljoprivrednih mašina. Prvi model bravarske stege konstruisan je 1982. godine za sopstvene potrebe radionice, a tek 1987. godine nakon izvršenih usavršavanja modela usledila je i njegova serijska proizvodnja. Do 2011. godine izprojektovano je nekoliko tipova i varijanti stega, koje se danas serijski proizvode. Naravno svakodnevno se bavimo daljim usavrsavanjem starih modela i projektovanjem novih, gde nam je u planu i program mašinskih stega, koordinatnih stolova, kao i sinusnih stega za mašine alatke.

Stega, mengele, šrafstuk, sve su to nazivi koji se koriste za alat bez koga ni jedna radionica, proizvodnja ili automehaničarska radionica ne može da funkcioniše.

Da bismo vam ukazali na prednosti naših stega u odnosu na stege koje možete naći u prodaji, počećemo prvenstveno od materijala koji se koriste pri izradi. Naše stege se proizvode kao VARENA ČELIČNA KONSTRUKCIJA, od kvalitetnog materijala, zahvaljujući kome i poseduju prednost u odnosu na livene stege, a to je da NE POSTOJI MOGUĆNOST DA DOĐE DO PUCANJA, takozvanog loma. Livene stege to ne omogućuju jer čelični liv sam po sebi je krt, zbog svoje strukture.

Druga bitna prednost je oblik kliznih površina koje su skoro kutijastog profila te obezbeđuju oslanjanje pomičnog u odnosu na fiksni deo na sve četiri strane, što im definiše preciznost u radu. Takođe bitna stvar je da navojno vreteno koje se nalazi u kutijastom profilu je potpuno zaštićeno od spoljašnjih uticaja, prodora vlage ili prljavštine što bi smanjilo njegov vek trajanja.

Treća bitna osobina je da je svaki deo našeg proizvoda bogato dimenzionisan, ali u granicama optimuma, te tako trpi razna opterećenja koja se mogu javiti pri radu. Neka od njih su: STEZANJE UZ POMOĆ DODATNE POLUGE, UDARAC ČEKIĆOM, OPTEREČENJE MOMENTOM ILI SILOM PRI NAJVEĆEM ZAHVATU STEGE. Konstrukcije naših stega PODNOSE SVA NAVEDENA OPTEREĆENJA.

Svi tipovi stega se izrađuju u dve varijante, FIKSNA stega ili ROTIRAJUĆA stega (360°), kao i dve podvarijante, sa FIKSNIM paknama (papučama) ili IZMENJIVIM paknama (papučama).

 

Čelične konstrukcije
Podaci o preduzeću